Ana Tanasie este partener in cadrul DANESCU&ASOCIATII de la inceputul anului 2014 colaborand cu aceasta societate inca din anul 2012.

Este recunoscută pentru experienţa sa ca avocat litigant si de consultanta, in special in litigiile comerciale, bancare, adminsitrative si fiscale, fiind implicată în litigii si proiecte complexe, atât interne cât şi internaţionale.

Activitatea ei cuprinde, de asemenea, asistarea si acordarea de consultanta juridica în probleme de drept bancar, si operatiuni de leasing, bazate pe experienta dobandita din activitatile desfasurate ca si consilier juridic la ALPHA BANK SA si CEC BANK, acordand atat consultanta juridica in redactarea contractelor bancare si de leasing, cat si servicii de reprezentare in diverse litigii din aceste domenii cum ar fi operatiuni si litigii juridice bazate pe bilete la ordin, contracte de credit.

De asemenea, s-a specializat in dreptul fiscal şi administrativ, asistând numeroşi clienţi – societăţi comerciale în inspectiile fiscale şi litigii de contencios administrativ si fiscal.

In ultima perioada a acordat consultanta juridica si in derularea unor proiecte cu fonduri europene, asistand atat autoritati de stat cat si persoane juridice de drept privat.

Înainte de a deveni partener in cadrul Danescu & Asociaţii, Ana Tanasie a fost partener cadrul Tanasie & Asociaţii si Borza &Asociatii, unde a coordonat Departamentul de Drept Comercial si Bancar, consilier juridic in cadrul ALPHA BANK SA si CEC BANK SA unde a ocupat si functia de sef serviciu.

Ana Tanasie a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1995) şi a urmat cursurile unui Program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă – reglementări cuprinse în noul cod civil și noul cod de procedură civilă in perioada 2011-2012.

Este membră a Baroului Bucureşti şi a Uniunii Naţionale a Barourilor din România din 1996.