Daniel Marinescu este Partner al S.C.A. Dănescu și Asociații  din anul 2015, cand a fost cooptat pentru experienta sa profesionala in materia dreptului penal al afacerilor.

Cu o experiență profesională de 10 ani în principalele specializări juridice, s-a remarcat si in litigii avand ca obiect pretentii comerciale, restituirea proprietatilor imobiliare, actiuni in raspundere civila, contencios administrativ, conflicte de munca, precum si in consilierea clienților romani si straini în ce privește negocierea contractelor si derularea operațiunilor comerciale.

De asememenea, Daniel Marinescu a acordat consultanta si reprezentare juridica diferitelor entitati, persoane juridice de drept public si de drept privat, din domeniul agricol, sustinandu-i in proiectele derulate.

A absolvit Facultatea de drept din cadrul Universitatii Craiova (2002) si a promovat examentul pentru admitere in magistratura (2010), dar a preferat sa ramana avocat pentru a fi alaturi de clientii sai si a le proteja interesele.

Este avocat din anul 2005.